Suomalainen sydänkirurgian laitekehittäjä HVR Cardio on varmistanut yli 10 miljoonan euron rahoituskierroksen. Yhtiön teknologia on saanut USA:n viranomaisten läpimurtoluokituksen.

Yhtiön saama uusi rahoitus, noin 10,7 miljoonaa euroa, on suurimpia suomalaisia rahoituskierroksia alalla. Sen tavoitteena on siirtyä CathHELIX:intuotekehityksessä kliiniseen vaiheeseen sydämen hiippaläppävuodon hoidossa.

Sydämen hiippaläppävuoto on yleisin sydämen läppävika, josta kärsii Euroopassa ja Yhdysvalloissa arviolta 15 miljoonaa ihmistä. Nykyiset kirurgiset hoidot sopivat vain pienelle osalle potilaista. HVR Cardion kehittämä elegantti katetripohjainen ratkaisu CathHELIX™ mahdollistaa vian korjaamisen ilman raskasta avosydänleikkausta. Se on jo saanut Yhdysvaltojen lääkeviranomaiselta FDA:lta ns. tuotekehitykseen liittyvän Breakthrough Device Designation statuksen, eli sitä pidetään mahdollisena läpimurtona, joka parantaisi merkittävästi vaikean sairauden hoitoa.

Rahoituskierroksen vetäjänä Innovestor, Tesi myös merkittävänä sijoittajana

Rahoituskierroksen vetäjänä ja pääsijoittajana on suomalaisen pääomasijoittaja Innovestorin uusi Life Science -rahasto. Innovestor Life Science on Suomen ainoa terveysteknologiaan ja -tieteisiin keskittyvä pääomarahasto. Tesi osallistui myös kierrokseen merkittävällä panostuksella.

”Innovestor Life Science -rahasto perustettiin merkittävään tarpeeseen. Suomessa on erittäin korkeatasoista terveystieteiden perustutkimusta, jonka jatkokehityksen haasteena on vuosia ollut varhaisen vaiheen rahoituksen vähäisyys. HVR Cardio on oivallinen esimerkki yhtiöstä, jonka tuote voi auttaa valtavan globaalin sairaustaakan ratkaisussa”, kertoo Pekka Simula, rahaston osakas, ja jatkaa: ”Rahastomme käynnistyi keväällä 2022, ja siitä lähtien olemme käyneet läpi noin 600 mahdollista sijoituskohdetta. HVR Cardio valikoitui sijoituskohteeksi sekä kaupallisen potentiaalin että pitkäjänteisen, lupaavia tuloksia tuottaneen kehitystyön johdosta, joiden ansiosta yhtiö houkuttelee myös kokeneita kansainvälisiä ammattilaisia.”

Uudet kansainväliset johtajanimitykset tuovat huippuluokan osaamista kliiniseen kehitysvaiheeseen

Rahoituskierroksen yhteydessä yhtiö julkaisi myös uusia johtajanimityksiä. HVR Cardion toimitusjohtajana on aloittanut Tom Fleming, joka on aiemmin toiminut mm. yli 20 vuotta Boston Scientificilla, yhdessä maailman johtavista sydänkirurgian laitevalmistajista. Flemingin viimeisin rooli yhtiössä oli Vice President and General Manager, Structural Heart Valve Business. Teknologiajohtajaksi on nimitetty Tim Girton, joka tätä ennen on toiminut mm. Boston Scientificilla VP of Research and Development, Interventional Cardiology -tehtävässä. Uusien johtajien asemapaikkana on HVR Cardion USA:n toimipiste Minneapolisissa.

”Halusimme yhtiöön rautaisia ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus haastavan sydänkirurgisen laitteen kehityksestä ja kansainvälisestä kaupallistamisesta viranomaisvaatimusten mukaisesti. Olen erittäin tyytyväinen siitä, miten tässä tavoitteessa onnistuttiin Tomin ja Timin lähdettyä mukaan. Samoin meille oli tärkeää löytää sijoittajia, jotka tuovat toimialan kokemusta ja verkostoja. Innovestorin life science -tiimi ja TESI tuovat meille paljon muutakin kuin vain pääomaa. Onnistumisemme on meille kaikille operatiivisessa työssä mukana oleville vahva tiedon, taidon ja sydämen asia”, toteaa yhtiön perustaja, teknologian innovaattori ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Olli Keränen.

HRV Cardion innovatiivisuus on vakuuttanut yhtiön uuden toimitusjohtajan. ”HVR Cardion teknologian innovatiivisuus on syy, miksi halusin lähteä mukaan yhtiön toimintaan”, kertoo toimitusjohtaja Tom Fleming ”Tämä rahoitus mahdollistaa siirtymisen potilastutkimusvaiheeseen ja vahvistaa yrityksen organisaatiota”.

Huomio: CathHELIX on tutkimusteknologian laite, eikä sitä ole hyväksytty tai vahvistettu käytettäväksi potilailla millään maantieteellisellä alueella.

Lisätiedot:

Olli Keränen
Founder, Chief Scientist, HVR Cardio
ok@medtentian.com
050 356 7090

Tom Fleming
President, CEO, HVR Cardio
tom@medtentian.com
+1 612 940 8037

Pekka Simula
Partner, Innovestor Life Science
pekka.simula@innovestor.fi
+358 40 730 0445

HVR Cardio on suomalainen korkean lääketeknologian yhtiö, joka kehittää tuotteita sydämen hiippaläpän vuodon korjaamiseen. Nämä perustuvat yhtiön patentoituun helix teknologiaan. Yhtiön missio on kehittää tuotteita ja ratkaisuja, jotka ovat helppoja asentaa ja vähemmän potilasta rasittavia sekä samalla mahdollistavat tehokkaan hoidon. www.hvrcardio.com

Innovestor on suomalainen, aikaisen vaiheen pääomasijoittamiseen ja kiinteistöihin keskittyvä sijoitusyhtiö. Tarjoamme myös corporate venturing -palveluita. Portfoliomme koostuessa yli 100 lupaavimmasta yhtiöstä teknologian ja terveystieteiden alalla, olemme yksi aktiivisimmista pääomasijoittajista pohjoismaissa. Missiomme on tehdä hyvää rahaa. www.innovestorgroup.com | LinkedIn | Twitter

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi  | Twitter |  LinkedIn  | Uutiskirje